Foto’s Ondernemerslift+

Het thema voor UOV de Kring in 2014 is “samen innoveren”. Ondernemerslift+ is een regionaal project voor startende ondernemers. Minder bekend is dat ondernemers óók allerlei vragen kunnen neerleggen bij Ondernemerslift+. Dat kunnen simpele vragen zijn, maar ook zeer complexe vragen. Juist het samenwerkingsverband achter Ondernemerslift+ zorgt dat de vragen goed worden opgepakt in overleg met de ondernemer.

De workshop van Ondernemerslift+ was razendsnel volgeboekt. En tijdens de workshop bleek al snel waarom: Welke veranderingen moet ik in mijn bedrijf doorvoeren om in 2020 nog succesvol te zijn? Alle deelnemers werden verzocht om op een flip-over vel elk een vraag te formuleren en te noteren wat men wilde bereiken. Alle deelnemers wandelden genoeglijk langs de flip-over vellen en schreven er vervolgens ingevingen, vragen, suggesties en tips bij. Tijdens het schrijven ontstonden discussies tussen deelnemers, nadere kennismakingen en werden ook afspraken gemaakt tussen deelnemers. Uiteindelijk werd elke flap met de deelnemers besproken en werd gezocht naar de ”gouden” tip.

De deelnemers vonden deze bijeenkomst een mooi voorbeeld voor andere kenniskringen. Er waren onverwachte suggesties en resultaten, de gesprekken waren verassend. Kortom een uitstekende “op weg naar huis bijeenkomst”, zo evalueerden de leden. Dat smaakt naar meer!