Ondernemersinterview: Cindy

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Ik ben dus Cindy, 34 jaar en ik woon in Best. Naast het ondernemen stort ik me graag op sportieve uitdagingen.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Vanuit ‘Findability’ help ik bedrijven om hun website enerzijds beter vindbaar te maken in zoekmachines (waaronder Google) en anderzijds gebruiksvriendelijker.

De gouden combinatie hierbij is aan de ene kant het analyseren van de data die veel vertelt over het gebruikersgedrag (de ‘wat’ gebeurt er op de site) en aan de andere kant het in gesprek gaan met gebruikers (de ‘waarom’ van hun gedrag). Op deze manier komen er essentiële verbeterpunten naar voren die leiden tot een betere performance van websites.

Ik heb mijn eenmanszaak al ruim 10 jaar, maar sinds 2,5 jaar werk ik volledig voor mezelf. Daarvoor deed ik dit in combinatie met een baan in loondienst. De werkervaring die ik in loondienst hebt opgedaan was een ideale springplank voor ‘het echte werk’ als ZZP’er.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Ik werk op freelancebasis voor Philips en was eind november verantwoordelijk voor de Black Friday pagina en het monitoren en optimaliseren hiervan tijdens de ‘Black Friday week’. Ik had de inzichten en optimalisatiekansen naar aanleiding van de voorgaande campagne op een rij gezet als aanbevelingen en op basis daarvan was die pagina opgesteld.

Tijdens de campagne was ik de waakhond van de performance en de user feedback die binnenkwam, waarvan ik de inzichten tijdens de campagne omzette naar optimalisaties.

Uiteindelijk is de campagne nog nooit zo succesvol geweest qua omzet en aantal orders. Het voelt echt heerlijk om hierin op die manier mijn bijdrage te kunnen leveren.

 Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Ik kan eigenlijk niks bedenken. Ik vind het heerlijk om te ondernemen.

Het enige wat ik te ‘klagen’ heb is eigenlijk een luxeprobleem. Op dit moment gaat het zo goed dat ik het eigenlijk te druk heb. Hierdoor werk ik veel in de avonden en in het weekend. Dit doe ik met heel veel passie, maar tegelijkertijd heb ik soms teveel hooi op mijn vork, waardoor ik extra uren moet draaien.

Het ironische is dat ik juist gestopt was in loondienst, omdat ik dan meer vrije tijd zou hebben. Het omgekeerde is nu waar, haha, maar ik ben van nature ook echt een bezig bijtje.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Ik wilde altijd actrice worden en mijn droom was om dan bijvoorbeeld in Goede Tijden Slechte Tijden te spelen. Ik heb één keer heel kort gefigureerd in Onderweg Naar Morgen, dus ik had al babystapjes gezet, maar uiteindelijk belandde ik weer met beide voetjes op de grond. Heel wat jaren later verloor ik mijn hart aan online marketing.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Spanje of Portugal, omdat zon, zee, strand (en wifi) het enige is wat ik nodig heb om te kunnen genieten van een lekkere vakantie.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Met Annemarie van Gaal. Ik bewonder haar als onderneemster en de route die zij op dat vlak heeft afgelegd. Risico’s en een slimme kijk op zaken hebben haar heel veel gebracht.

Verder vind ik Michael Pilarczyk heel inspirerend, dus die mag me ook wel eens uitnodigen voor een kopje koffie.

Wat is je grootste blunder? 

Toen ik in de jeugd handbalde zag ik een mooi moment tussen de verdediging om uit stand een flink uit te halen voor een doelpoging. Vervolgens dichtte een teamgenootje op de cirkel op dat moment net dat gat, waardoor ik dus recht in haar gezicht gooide. Het resultaat was geen doelpunt, maar vooral een huilende teamgenoot.

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Ik spaar zowat Nike Air Max 90 schoenen, dus elke dag is het weer iene miene mutte met welke kleur ik voor de dag ga komen 😉

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Pfoe, dit is wel een vraag met een hoge moeilijkheidsgraad. 5 minuten later Nee, deze moet ik jullie schuldig blijven.

Op zondagochtend dan… 

… slaap ik een beetje uit en vervolgens staat er ‘ochtendgymnastiek’ op het programma, want dan doe ik mee aan een bootcamp les. Gezellig in een groepje en een lekkere combinatie van stukken rennen en allerlei oefeningen om spieren te kweken.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Dan denk ik aan de leuke vakanties met het gezin. We gingen elk jaar naar Frankrijk naar een camping. Gewoon heerlijk tafeltennissen met onbekenden, de waterrat uithangen in het zwembad, badmintonnen. Gewoon lekker onbevangen zijn en een zorgeloos kind zijn.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Mijn honger naar sport is niet te stoppen. Ik doe op dit moment handbal, hardlopen, bootcamp en krachttraining.

Begin dit jaar was ik begonnen aan de voorbereidingen voor een nieuwe uitdaging, namelijk een 1/4 triatlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen), maar Corona gooide roet in het eten.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Om een realistisch beeld te geven, heb ik speciaal een steekproef gedaan. Het resultaat is: sportief, gedreven, sociaal.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Een spannende film, die net iets te realistisch is.

En ten tweede, het klinkt misschien afgezaagd, maar mijn hart gaat oprecht sneller kloppen als optimalisaties die ik heb voorgesteld bij klanten zich doorvertalen in betere prestaties van de website.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

In de winter een lekker tv-avondje. Op dit moment is vaste prik: Kamp van Koningsbrugge, gevolgd door Even tot Hier en daarna Het Perfecte Plaatje. #aanraders

In de zomer is mijn ideale zaterdagavond lekker uit eten gaan en nog lang natafelen in de zon.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

In sommige levensfases meer dan andere, haha. Maar om er een aantal te noemen: Cinwow, Cin, Mum en Speedy.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Dan moet je wel van goeden huize komen, want ik ben erg gesteld op mijn nachtrust. Ik slaap al niet zoveel, dus als ik slaap, zitten mijn oogleden ook echt op slot.

De volgende ochtend, met een lekker kopje koffie en zonlicht dat door het raam schijnt, ben jij de eerste. Goed? 😉

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Ik heb meerdere dingen op mijn lijstje staan, maar ik denk niet dat alles haalbaar is voor de komende 5 jaar.

Hoe dan ook, voorbeelden van dromen om nog aan te werken zijn: een boek uitgeven, minimaal 4 weken in een zonnig land werk en vakantie combineren om de winter te overbruggen, een succesvolle eigen website opzetten voor ‘passieve inkomsten’, meedoen aan een 1/4 triatlon en halve marathon (om mee te beginnen).

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Van de mannen Justin Timberlake en vrouwen Jennifer Aniston.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.