Ondernemersinterview: Frank de Winter

Een nieuwe rubriek bij UOV De Kring!

Een interview met een van onze leden, jouw collega-ondernemer. Dit keer Frank de Winter van TDW Advies.

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Frank de Winter, zoon van Boy de Winter de ambachtelijke Hoge Hoedenmaker. Ik ben 43 jaar oud en getrouwd met Yesenia. Wij hebben samen 2 kinderen, Thomas en Gabriëla.

Vertel eens wat over je bedrijf

Mijn bedrijf heet TDW Advies, wat staat voor Toegevoegd De Waarde. Het bestaat sinds 2006 en ik ben oprichter en eigenaar van het bedrijf. Het is een subsidie en fondsenadvies bureau dat werkt voor stichtingen, verenigingen en bedrijven van eenmanszaken tot grote multinationals.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Het leukste aan mijn werk is dat je vaak dromen van ondernemers mee vorm probeert te geven. Daardoor loop ik vaak voor betreffende de technologische mogelijkheden die er zijn en zie ik vaak de wegen die ondernemers in willen slaan voor de toekomst. Voel me dan vaak een trendwatcher. Enige nadeel is dat ik aan vertrouwelijkheid gebonden ben dus er niet al te veel over mag vertellen.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap?

Dat het vaak toch teveel tijd kost, tijd die ik eigenlijk beter kan besteden aan mijn gezin. Daarom is het weekend heilig en helemaal voor mijn vrouw en kinderen. Lekker samen met mijn kinderen spelen. Ik ben echt een gamer dus speel graag samen met mijn zoon FIFA, maar samen met mijn dochter aan de lego of met zijn allen een bordspel ben ik altijd voor in.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Naast gamen en reizen, is voetbal een grote hobby van me. Vroeger wilde ik voetballer bij Ajax worden. Helaas was ik niet goed genoeg en was het al snel duidelijk dat een voetbalcarrière er voor mij niet inzat.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Peru. Ik heb 5 jaar in dat land gewoond en ik moet zeggen dat Zuid Amerika echt mijn hart gestolen heeft. Het leven is daar toch veel socialer en het land is ook zeer mooi. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat als je zolang in het buitenland hebt gewoond dat je Nederland toch zeer gaat waarderen.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Met Mark Rutte om hem 2 vragen te stellen; ten eerste of we in Nederland niet meer rekening kunnen houden met de verschillen tussen het MKB en het groot bedrijf. Regels voor bedrijven in het algemeen zijn meestal in het nadeel van het MKB en ondanks dat de grotere bedrijven een betere lobby hebben draait de economie van Nederland toch nog steeds voor een groot gedeelte op het MKB. Daarnaast zou ik wel willen weten waarom hij zo negatief is over subsidie adviseurs.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Alle staatsgeheimen bekijken. Regels veranderen moet je nooit ad hoc doen, maar verschillende dingen uit het verleden zouden toch wel interessant zijn om te weten.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Dat is op de rug van onze hond in de winter van de sacramentsweg naar de Paulusschool.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Loyaal, ondernemend en een beetje vreemd.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mensen die hun droom najagen en de durf hebben om daar veel voor op het spel te zetten.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Snoep, ik ben een echte snoeper.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Dat zijn er 2 namelijk dat de Udense ondernemers elkaar nog meer gaan opzoeken en samenwerken ook richting de gemeente bijvoorbeeld. En ik zou in 5 jaar mijn bedrijf willen laten uitgroeien naar minimaal 10 man personeel.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Doen we al heel vaak maar als ik mag kiezen mijn vrouw.