Ondernemersinterview: Imke de Korte

Imke de Korte

 

Vertel eens kort wat over jezelf

Mijn naam is Imke de Korte, ik woon op dit moment in Odiliapeel, maar kom oorspronkelijk uit Uden. Ik word 21 februari 2020, 29 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Luuk Claassen en hopelijk krijgen we binnenkort gezelschap van een hond.

Vertel eens wat over je bedrijf

Ik ben trendwatcher en concept ontwikkelaar. Dat doe ik met mijn bedrijf Imspiratie, maar dat doe ik ook als werknemer bij Bibliotheek Eindhoven. Mijn visie is dat ik trendwatcher en concept ontwikkelaar ben en of ik dat nu vanuit mijn bedrijf of in dienst bij een bedrijf doe, dat maakt me niet zoveel uit. Als ik deze werkzaamheden maar mag doen ben ik gelukkig! Naast deze werkzaamheden ben ik ook Startup Officer vanuit Misfits, voor startende ondernemers in Uden.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Afgelopen vrijdag had ik een zeer inspirerende afspraak met Huub Dormans, directeur Ondernemerslift+. Hij kwam uit belangstelling voor Misfits koffie drinken bij ’t Handelshuys. Samen met Benito van Dijk gaven we hem een rondleiding en wisselde we ervaringen en visies uit rondom het helpen van startende ondernemers. Eigenlijk hadden we een afspraak van één uur staan, maar door de bijzondere chemie die ontstond werd dit spontaan een afspraak van twee en een half uur!

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap?

Ik zie mezelf niet als een doorsnee ondernemer. Ik weet dat ik gelukkig word van mijn werk als trendwatcher en concept ontwikkelaar en ik weet dat ik daar goed in ben. Of dat nu in dienst is of vanuit mijn eigen bedrijf is, dat maakt me heel eerlijk gezegd niet zo heel veel uit. Misschien is dat het nadeel wel van mijn ondernemerschap, dat ik geen harde zakenvrouw ben en dat ook écht nooit wil worden. Ik wil gewoon doen waar ik gelukkig van word en wat ik goed kan.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Ik weet eigenlijk nog steeds precies wat ik wil worden als ik later groot ben. Er zijn veel ideeën geweest! Ik wilde het circus in, ik kan namelijk op een eenwieler fietsen, op een ton lopen en jongleren. Ook wilde ik de eerste vrouwelijke bondscoach worden van het Nederlands voetbal elftal (die weddenschap loopt trouwens nog steeds met ons pap). Én wat ik nog steeds graag zou willen is schrijfster worden.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Twee jaar geleden ontdekte Luuk en ik Slovenië, op dat land zijn we verliefd geworden. Met onze caravan genieten van de prachtige natuur, de heerlijke wijn en de lieve mensen.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Herman van Veen! Tijdens die kop koffie zou ik het liefst zelf geen woord zeggen, maar alleen maar ademloos naar zijn prachtige stem en wijze woorden luisteren.

Wat is je grootste blunder?

Uit eigen bescherming zie ik blunders liever als grappige foutjes. Dan voelt het voor jezelf al een stuk minder pijnlijk. Dus of je het nu blunders of grappige foutjes noemt het overkomt mij wel eens dat ik thuis, met mijn koptelefoon op, kei hard mee zing met muziek en dat dan de buurman binnen komt lopen zonder dat ik dat in de gaten heb… De verkeerde persoon feliciteren op een verjaardag, oeps foutje. Met een druppeltje te veel op over een karaoke podium struikelen en de doeken achter het podium in duiken, kan gebeuren toch? Daar hou je dan wel je schaamnaam “Doekduiker” aan over.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Mijn spijkerjasje met borduurbloemen. Omdat ik het heel mooi vind, maar vooral omdat ik het alleen kan dragen als het weer lekker is, dus als ik hem aan heb is het altijd mooi weer!

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

In gesprek gaan met kinderen over de toekomst van Nederland. Luisteren hoe zij hier naar kijken en deze input meenemen bij belangrijke besluiten. Zij zijn de toekomst en ik snap niet waarom zij hier niet over mee mogen denken.

Op zondagochtend dan…

Worden we wakker zonder wekker. De ene keer is dat om 8 uur de andere keer om 12 uur. Dat mag op zondag!

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Als klein meisje, met mijn mooiste jurk aan, met ons pap uit eten bij De Verbeelding in Uden. Eten met theater entertainment, eten uit een pianovleugel en zelf mijn toetje mogen maken in de keuken.

Nog steeds krijg ik dit elk jaar, cadeau voor mijn verjaardag, van ons pap. Met z’n 2e uit eten in een restaurant van mijn keuze. Van ons mam krijg ik altijd een theater voorstelling cadeau. Ook al vanaf kleins af aan. Hier heb ik veel mooie herinneringen aan!

Wat is/zijn je hobby’s?

Lezen. Ik probeer elke avond voor het slapen gaan te lezen. Dat vind ik heerlijk om even te ontsnappen naar een andere wereld tussen de bladzijden en dan val ik (meestal) rustig in slaap. Daarnaast hou ik ook van schrijven, lekker eten en drinken, op avontuur gaan en gekke dingen doen.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Empathisch, betrouwbaar en eigenzinnig.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mensen helpen die een droom hebben en die droom werkelijkheid willen maken. Dat mag ik doen als Startup Officer in Uden en dat is voor mij het tofste dat er is. Ik krijg ongelooflijk veel energie van de passie die deze mensen hebben en de dankbaarheid wanneer je ze kunt helpen bij het realiseren van hun (ondernemers) droom.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Lekker uit eten met vrienden, mooie gesprekken voeren met een (of meer) lekkere biertjes en wijntjes. Daarna lekker dansen op muziek van een leuke band. En pas naar huis gaan als de blaren op onze voeten staan.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom?

Doekduiker, zoals ik al eerder aangaf, door een grappig foutje in een karaoke tent op wintersport…

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Pure chocolade, een klein stukje is genoeg, met een lekker kopje koffie!

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Een boek schrijven. Ik heb hier verschillende ideeën over. Een boek vol interviews met mensen, gekke korte verhalen of een fictief verhaal met meerdere delen.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Met Johnny Depp. Groot fan van zijn acteer werk, maar ook van zijn looks. Chocolat, Pirates of the Caribbean en zelfs Charlie and the Chocolate Factory! Knappe vent hoor!

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.