Ondernemersinterview: Kim Tasseron

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Mijn naam is Kim Tasseron, ik ben geboren in Naarden maar woon al 24 jaar met heel veel plezier in Uden. Samen met mijn 2 zoons, Jesse en Sem en onze kat Dino wonen we op Sieberg. Eén van ons wil ook heel graag nog een hond, maar die discussie loopt nog. 🙂

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Met mijn bedrijf ‘Kim Tasseron Personal Business Support’ help ik MKB ondernemers die meer resultaat willen halen uit online marketing. Door actief met de uitvoerende medewerker binnen een bedrijf aan de slag te gaan, leer ik ze om meer aanvragen en concrete leads te halen uit bijvoorbeeld de website, nieuwsbrief en sociale media. We optimaliseren hiermee de tools die al binnen het bedrijf ingezet worden. Mijn visie is dat online marketing niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar wel vraagt om een goede basis om werkelijk resultaat op te kunnen leveren.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Afgelopen week met een klant mogen samenwerken aan de optimalisatie van hun website. Het is tof om inzichten te kunnen geven die op langere termijn echt het verschil gaan maken. Voor mij is het belangrijk dat alles wat we samen doen ook praktisch goed uitvoerbaar is binnen het bedrijf. Online marketing is best veel omvattend, als je hier geen structuur in aanbrengt blijf je achter de feiten aanlopen en richt je je vaak op de verkeerde dingen.

 Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Echt een nadeel kan ik er niet aan noemen, ik dacht dat het wellicht lastig zou zijn om altijd alleen te werken, maar ik heb gemerkt dat ik juist veel interessante mensen ontmoet.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Ik wilde vroeger bakker worden, heb daar zelfs een opleiding voor gedaan. Ik kwam er echter tijdens mijn stages achter dat de werkuren in de bakkerij niet echt aan mij besteed zijn ;).  Ook het vak lag me uiteindelijk niet voldoende, tijdens die opleiding is wel mijn interesse voor marketing ontstaan.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Ik ga graag met de jongens kamperen. Nu al een aantal jaar in Nederland, maar voor volgend jaar staat Frankrijk op de planning. Heerlijk de hele dag buiten.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Ja, dat is een goeie, misschien zou ik moeten denken aan een inspirator zoals Tony Robbins. Maar het lijkt me ook heel gezellig om dit te doen met Beau van Erven Dorens of Ruben Nicolai omdat ik houd van hun positiviteit, humor en enthousiasme.

Wat is je grootste blunder? 

Haha, nee sorry die kan ik hier echt niet delen ;).

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Ik loop het liefst in een spijkerbroek, een shirtje met korte mouwen en slippers, heerlijk als de zon weer net begint te schijnen in het voorjaar.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

De baas van Nederland zijn lijkt me echt een lastige taak. Ik zou vooral met zoveel mogelijk mensen in de samenleving willen praten om te horen welke impact bepaalde regels op hun dagelijks leven hebben.

Op zondagochtend dan… 

Zit ik het liefst in mijn tuin met een lekkere cappuccino en lees dan een goeie thriller.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Altijd lekker buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Of thuis verjaardagspartijtjes met heksenboterhammen ( brood over de lengte gesneden) met 10 verschillende soorten beleg.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Ik ga graag een stuk wandelen in het bos of lees een goed boek. Ook zit ik graag op een terrasje met een biertje of een wijntje tot het echt tijd is om naar huis te gaan…

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Positief, eerlijk, recht door zee.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Samenwerken met mensen die dezelfde drive en positieve instelling hebben als ik. Het is onwijs gaaf om samen een mooi resultaat neer te zetten en te merken dat je echt van waarde kunt zijn voor mensen.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Eerst een terrasje pakken om te kletsen en dan later op de avond als het echt gezellig wordt lekker dansen en mee zingen met de muziek in de kroeg of op een feestje.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Nee hoor, Kim is al kort genoeg

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Eigenlijk mag je mij ’s nachts niet wakker maken. Maar als je het dan toch wilt proberen zorg dan dat je een stuk chocolade bij je hebt.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Ik zou graag nog een keer met mijn jongens een reis maken naar Zuid-Afrika. Ik ben daar zelf ooit geweest met mijn ouders en zou het top vinden als ik ze die ervaring ook mee kan geven.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Als kind was ik fan van Danny de Munck, die zou best een keertje langs mogen komen voor een beschuitje, gewoon omdat het zo’n ‘nice guy’ is. Maar als die niet kan is Tom Cruise ook welkom hoor.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.