Ondernemersinterview: Lobke Opsteen

Vertel eens kort wat over jezelf?  

Ik ben Lobke Opsteen en ik ben een echte Udenaar. Ik ben al jaren samen met Leno Biemans en onze katten. Inmiddels hebben we er vier: Diezel, Josje, Mo en Sam. Nee, we hebben geen kinderen, maar dat is een bewuste keuze.  

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Ik ben eigenaar van het advocatenkantoor Opsteen|advocaat in vastgoed. Dit bedrijf bestaat sinds 1 januari 2017, omdat ik per die datum mijn compagnon uitkocht. Als vastgoedadvocaat los ik graag problemen op, bij voorkeur vóórdat die überhaupt kunnen ontstaan. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar gelukkig wel steeds vaker. Ik word namelijk steeds vaker aan het begin van een bepaald werkproces ingeschakeld. 

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Voor een klant heb ik een groot juridisch probleem mogen oplossen mét behoorlijk wat financiële consequenties. Dat was natuurlijk erg dankbaar om te doen. Veel dankbaarder vind ik echter het werk dat ik nu dus mocht doen: voorstellen doen om zijn werk- en denkprocessen (die dus juridische consequenties kunnen hebben) binnen het bedrijf te verbeteren om deze problemen een volgende keer dus te voorkomen. Problemen oplossen is leuk, maar ze voorkomen is wat mij betreft echt veel leuker.  

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Geen idee. Ik denk dat ik té veel ideeën heb en té vaak kansen zie, maar vaak té weinig tijd heb om ze allemaal echt uit te voeren. 

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Dierenarts én als dat niet lukte, dan wilde ik bijvoorbeeld in Afrika bij een dierenreservaat ofzo gaan werken. Bij voorkeur met grote dieren. 

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Spanje en dan momenteel de plaats Javea. Hier komen we sinds de zomer van 2016 én daar voelden Leno en ik onszelf voor het eerst een beetje thuis. Een gevoel, dat sindsdien alleen maar is toegenomen, omdat we er inmiddels echt wel thuis zijn. 

Met wie zou jij graag eens een kop koffiedrinken? 

Met niemand, want ik drink geen koffie. Maar een theetje zou ik graag drinken met mensen die mij momenteel inspireren, zoals Thijs Lindhout, Richard de Leth, Tony Robbins, Eelco de Boer, etc. etc. Meer rondom huis/kantoor doe ik natuurlijk erg graag een theetje (of een wijntje?) met vrienden, familie en collega-ondernemers. Eigenlijk te veel om op te noemen. 

Wat is je grootste blunder? 

Poeh, ik vrees dat ik er zoveel heb gemaakt, dat ik nu helemaal niets heftigs kan bedenken. De laatste blunder was dat ik in mijn onbehouwenheid (aldus Leno) tijdens mijn eigen presentatie aan de haal ging met een flipover en dat die dus totaal niet meewerkte. Resultaat: flipover kantelde volledig om én al het papier lag ten overstaan van de groep op de grond. Je kunt dus wel stellen, dat het ‘ijs direct was gebroken’.  

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Eigenlijk alles dat zwart is., maar eigenlijk heb ik geen favoriete kledingstukken. Vind veel dingen mooi. 

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn? 

Geen idee. Ik denk niet zo gek veel. Ik wil namelijk geen baas van Nederland zijn, bovendien ben ik ervan overtuigd, dat één dag dingen anders doen, totaal zinloos is, want de dag erna is het toch weer zoals het was. Waarom zou ik dan de moeite doen? Liever houd ik me bezig met kleinere, maar meer structurelere veranderingen. 

Op zondagochtend dan… 

Doe ik wat ik eigenlijk altijd doe: mijn dag rustig starten met mijn eigen ochtendroutine gevuld met oefeningen en muziek. Waarom? Om te voorkomen, dat mijn hoofd meteen ‘aan’ gaat. Daarna zou ik op zondag graag weer gaan sporten ofzo, maar op één of andere manier komt dat er nog niet van.  

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Geen idee. Het eerste dat nu in mij opkomt (en dat ik wil delen…) zijn de vakanties met mijn ouders, zusje en broertje in voormalig Joegoslavië. De reis daar naartoe, het altijd maar weer zoeken naar een huis om te huren én vooral het surfen met ons pap. 

Wat is/zijn je hobby’s? 

Ik lees enorm graag én ben het liefst elke maand in de sauna te vinden. Op sportief vlak ga ik erg graag snowboarden, doe ik graag aan krachttraining én aan obstacle runs (lekker buiten in de modder ‘apenkooien’). Vanwege mijn schouderblessure liggen die krachttraining en obstacle runs alweer twee jaar stil. Hopelijk kan ik dit echter snel weer oppakken. 

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Energiek, daadkrachtig en betrouwbaar. 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling én de wetenschap dat ik steeds meer echt mezelf ben. Niet alleen privé, maar dus ook in mijn eigen bedrijf. Gaaf om voor mezelf te weten, dat ik de laatste jaren enorm gegroeid ben én dat er nog enorm veel groeipotentie in mij zit. 

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

Lekker eten en drinken met vrienden. 

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Ik had vroeger een paar bijnamen, maar die hoor ik eigenlijk niet meer. Binnen UOV de Kring sta ik bekend als “Miss Borrel”. Dat is vast, omdat ik vanuit de Commissie Netwerken eigenlijk altijd de borrels organiseer. 😊  

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

SOEP. Altijd soep, maar eigenlijk liever niet. Ik eet s nachts namelijk niet. Ik doe namelijk al een aantal jaar aan intermittent fasting en dus eet ik in principe na 20.00 uur ’s avonds niet meer. 

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Ai, die heb ik zoveel. Wat ik vooral dan wil hebben waargemaakt, is dat ik dan méér tijd heb voor wat echt voor mij belangrijk is: Leno, mijn familie en vrienden.  

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten? 

Geen idee. Vroeger zou ik absoluut geantwoord hebben: Brad Pitt, maar of ik daar nu nog zo over denk…. 

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.