Ondernemersinterview: Sanne de Kleijne

Ook deze maand interviewden we weer één van onze leden. Deze maand is het woord aan lid Sanne de Kleijne van Loud – juridisch advies en mediation.

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Sanne de Kleijne, 28 jaar en woon samen met mijn vriend Paul in Veghel. Ik ben te vinden in mijn kantoor aan de Velmolenweg. Omdat ik uit Veghel kom wil ik als lid van de UOV graag de Udense ondernemer beter leren kennen. Ik ben sinds kort ook lid van de commissie netwerken & communicatie van de UOV.

Vertel eens wat over je bedrijf

Ik ben Loud gestart omdat de meeste ondernemers geen ‘in house jurist’ nodig hebben maar wel tegen juridische vraagstukken aanlopen, groot of klein. Ik wil de ‘externe bedrijfsjurist’ zijn waar elke ondernemer een beroep op kan doen. Door de samenwerking leer ik de ondernemer en onderneming kennen en kan ik bij elk vraagstuk sparren, strategieën en adviezen geven.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Afgelopen dinsdag heb ik mijn diploma behaald aan de Grotius Academie, een postacademische specialisatieopleiding waar ik de studie nationaal en internationaal contracteren heb gevolgd. Dit is een pittige studie waarbij ik bijna een jaar lang (heel) veel huiswerk heb moeten maken om de verdiepende stof eigen te maken.
Tijdens mijn mondeling examen zat ik een half uur tegenover DE experts. Spannend maar ook heel leuk! Ik ben dan ook super trots en blij dat ik na al het harde werk mijn diploma heb mogen ontvangen.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Op de basisschool wilde ik kapster worden. Mensen blij en vrolijk de deur uit laten gaan met hun nieuwe kapsel.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Mijn favoriete bestemming is Azië. Daar ben ik na mijn opleiding met een goede vriendin 4 maanden gaan rondreizen. De mensen, de culturen en de natuur zijn prachtig. Ook met mijn vriend heb ik daar prachtige reizen gemaakt. Sri Lanka en Indonesië vind ik echte aanraders.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Met Michelle Obama en dan aansluitend een borrel want ik zou wel willen weten welke sterke verhalen ze te vertellen heeft.

Wat is je grootste blunder?

Mijn grootste blunder.. dat is denk ik toch de val die ik heb gemaakt (tijdens mijn studententijd) in Breda met carnaval. We stonden op de bar te hossen, maar toen ik mijn voet per ongeluk in de spoelbak zette ging ik languit onderuit op de bar. Aan het einde van de avond werd ik nog herkend van die val.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Een bikini. Want dat betekent zomerse dagen.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Ik zou iedereen een vliegticket geven naar een bestemming zoals India. Zodat wij, en vooral de klagers onder ons, zien hoe het ook kan zijn zonder goed onderwijs, gezondheidszorg en sociaal vangnet. Ik hoop dat iedereen daarna gaat waarderen hoe goed wij het eigenlijk hebben en niet meer over elk ditje datje klagen.

Op zondagochtend dan…

Slapen we uit en ontbijt ik rustig met mijn vriend. Daarna de dag starten met een tijdschrift, sporten of serie.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Wij hadden een fijne jeugd met een druk gezin. Ik heb nog een broertje en zusje en veel vriendinnen en vrienden kwamen over de vloer. Aan die gezellige drukte denk ik.

Wat is/zijn je hobby’s?

Reizen is een grote hobby van mij. Ik houd ervan om in een nieuw land te komen en nieuwe dingen te zien en te ervaren en om quality time door te brengen met mijn vriend, familie of vriendinnen.
Sporten is ook een grote hobby, ik ga graag spinnen, even lekker los gaan op die muziek en ik doe ook Crossfit, een uur lang bezig zijn met kracht en conditie in teamverband, heerlijk.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Goed, zorgzaam en stabiel

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Als ik naar een potentiele nieuwe klant ga en de opdracht krijg, dat is voor mij het gevoel dat hoort bij ondernemen. Maar ook wanneer een klant aangeeft tevreden te zijn en met een gerust hart mijn kantoor verlaat.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Ik houd van lekker eten en drinken dus voor een etentje of drankje met vrienden ben ik altijd in.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom?

Als we (vroeger) met de vriendinnen op stap gingen kreeg iedereen weleens een andere naam toegewezen. Zo was ik vaak Cleo, maar vrienden mochten mij Cleopatra noemen. Het was een slechte grap ik de vriendinnengroep maar we hadden de grootste lol.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Voor pizza of vakantie

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Ik zou graag juristen willen aannemen zodat we meer ondernemers kunnen bedienen. Ik zou graag zien dat ondernemers bij Loud komen voor adviezen omdat ze weten dat we echt met ze meedenken, dus meer dan alleen een juridische blik geven. Ook zou ik mediation in het Udense op de kaart willen zetten omdat we met praten zoveel meer kunnen bereiken.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Met de liefde van mijn leven, mijn vriend. Elke keer als ik hem zie krijg ik een glimlach op mijn gezicht.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.