Ondernemersinterview: Ted Gijsel

Ted Gijsel
Ted Gijsel

 

Vertel eens kort wat over jezelf

Ik ben Ted Gijsel, woon en werk in Uden en heb twee dochters: Noor (bijna 7) en Bente (5). En mijn leeftijd? Als je in winkels steevast met ‘u’ wordt aangesproken, weet je dat je oud wordt. Al vind ik zelf dat 43 jaar nog best jong voelt…

Vertel eens wat over je bedrijf

Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat ik startte met Tekstbureau SchrijfWijzer. Ik schrijf dus! Veel blogartikelen, webteksten, advertorials… Van alles. En als ik tijd over heb, schrijf ik ook nog over mijn twee dochters. Kijk maar eens op Meidenpapa.nl.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Een interview met iemand met een beenprothese. Hij en drie andere prothesegebruikers vertellen me hun ervaringen in allerlei situaties. Van hun verhalen maak ik blogartikelen voor de fabrikant van de protheses.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap?

Ik heb te maken met veel deadlines. Dat maakt het plannen van vrije dagen of vakantie soms een uitdaging.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Ik heb als kind ooit ‘accountant’ geroepen, maar op de havo bleken economie en handelswetenschappen niet bepaald mijn sterkste kant… Ik had veel meer plezier in taal: zowel Nederlands als vreemde talen. Ik ga graag naar onze Oosterburen om mijn Duits bij te houden.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Als ik zou moeten kiezen tussen strand of bergen, zou ik voor dat laatste kiezen. Reizen vind ik sowieso heerlijk. Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië… En ik heb een voorliefde voor Oost-Europa. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld in Transnistrië, een compleet andere wereld op maar een paar uur vliegen.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Met mijn vriendin Sofie. Ze woont met haar kinderen in Geldrop en door onze volle agenda’s zien we elkaar niet zo heel vaak. Elke extra koffie samen is dus meegenomen.

Wat is je favoriete kledingstuk?
De joggingbroek die ik ’s avonds aantrek. Het beste kledingstuk voor op de bank!

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Bij Willem-Alexander en Máxima op de koffie gaan en lekker kletsen. Ik ben niet uitgesproken voor of tegen het Koningshuis, maar het lijken me leuke mensen.

Op zondag dan…

Sta ik meestal vroeg op. Duurt de dag nog lekker lang… En niets is lekkerder dan om na een frisse ochtendwandeling thuis koffie te drinken.

Wat is/zijn je hobby’s?

Reizen, voetbal (kijken), snooker, pool, lezen, schrijven… En uit eten gaan! Ik houd ervan om te genieten in een restaurant. Alleen al in Uden heb je genoeg keuze.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Dat weet je natuurlijk maar nooit… Ik hoop dat ze bijvoorbeeld zeggen: sociaal, positief en levenslustig.

 

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Van spannende sportontknopingen. Trouwens, ook van mooie muziek. Ik heb een voorliefde voor de eighties.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?
Lekker uitgebreid koken, en samen met mijn meiden en Sofie genieten van het eten. ’s Avonds de lichten dimmen, (nog) een wijntje inschenken, een goede serie kijken en daarna kletsen tot diep in de nacht. 

Heb je een bijnaam?

Sommige mensen noemen me Teddy. En door mijn achternaam (Gijsel) spreken sommige mensen die ik interview me ook vaak aan met Gijs of Thijs. Eén keer noemde iemand me spontaan Dennis. Ik weet nog steeds niet hoe dat kan.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Drop. Zonder twijfel. En dan geen winegums, maar vooral bielzen, salmiakriksen, harlekijntjes, krijtjes, honingnoppen, Brussels manneke… Heerlijk.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Ik zou graag eens op vakantie gaan buiten Europa. Al zijn er binnen Europa ook nog zo veel mooie bestemmingen…

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Mag ik hier hetzelfde antwoord geven als bij de koffie?

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.