Persbericht: Bedrijfsleven en gemeente ondersteunen samen startende ondernemers

Uden, 14 mei 2019

Bedrijfsleven en gemeente ondersteunen samen startende ondernemers

UOV de Kring en Misfits hebben een voorstel ingediend voor de ondersteuning van startende ondernemers. Het College van de gemeente Uden heeft besloten de gevraagdesubsidie van maximaal €35.000 per jaar te verlenen, tot en met 2021. Dit bedrag wordt ingezet voor de ondersteuning van startende ondernemers in de gemeente.

Wethouder Gijs van Heeswijk: “UOV De Kring en Misfits gaan hun krachten bundelen. Starters leren zo van ervaren ondernemers, maar zeker ook andersom. Zij hebben gezamenlijk een plan ingediend voor de ondersteuning van startende ondernemers in onze gemeente. UOV De Kring en Misfits vragen aan ons medewerking voor dit plan in de vorm van het ter beschikking stellen van budget. Dit budget is met name bedoeld voor de inzet van de Startup Officer, een online platform ten behoeve van duidelijke en zichtbare communicatie richting de startende ondernemer en voor startersactiviteiten. Wij juichen deze samenwerking toe. Als startende ondernemers een vliegende start krijgen, kunnen zij zich ontwikkelen tot succesvolle bedrijven. Dat is belangrijk voor onze economische ontwikkeling.

Misfits

Sinds 3 jaar is Misfits jonge Wondernemers & Bijzondernemers een broedplaats voor startende ondernemers. Deze periode richtten zij zich op jonge ondernemers. Imke de Korte, namens Misfits: We hebben heel veel jonge starters weten te bereiken, maar er waren ook oudere startende ondernemers die we teleur moesten stellen. Daarnaast hebben jonge ondernemers behoefte aan contact met andere ondernemers, met meer levenservaring en meer ervaring in het ondernemen. Om deze redenen hebben we besloten dat we het Misfits concept in een nieuw jasje willen steken.

Samen met UOV De Kring

Frank de Winter, voorzitter UOV De Kring: “Wij zagen hier als UOV De Kring zeker kansen. De frisse kijk van starters kan een gevestigde ondernemer ook verder helpen. Samen zijn we ervan overtuigd dat juist de combinatie van jong en oud voor extra dynamiek en kennisdeling zullen gaan zorgen. Onze meer ervaren ondernemers gaan de startende Misfits coachen. We houden dit niet alleen bij Misfits of UOV, we zoeken daarbij nadrukkelijk ook samenwerking met andere ondernemersverenigingen, zodat we er voor alle ondernemers, startend of ervaren, in de gemeente Uden zijn.”

Er wordt direct gestart met het aanstellen van een Startup Officer die als aanspreekpunt voor alle startende ondernemers gaat functioneren. Ondernemers met vragen, kunnen voor meer informatie terecht op deze website (www.UOVDeKring.nl)