Verslag en foto’s OWNH Gemeente

In een onlangs geheel gerenoveerde ontvangstruimte van de Gemeentewerf van de gemeente Uden werden ongeveer 16 leden van UOV De Kring hartelijk ontvangen door o.a. de wethouder EZ.

In een onlangs geheel gerenoveerde ontvangstruimte van de Gemeentewerf van de gemeente Uden werden zo’n vijftien leden van UOV De Kring hartelijk ontvangen door Thijs Vonk, wethouder Economische zaken, Letty van Lieshout, beleidsadviseur, José Willems, bedrijvencontactfunctionaris en Jurriaan Jonker, Wabo-regisseur voor een bijeenkomst over ‘Regie en Dienstverlening’.

Aan de hand van de casus “IKEA wil zich vestigen tegenover de vliegbasis in de gemeente Uden” werd geschetst waar bedrijven mee te maken krijgen vanaf het eerste contact met de gemeente tot de vergunningverlening. Het proces van deze -overigens geheel hypothetische- casus bij het vestigen van een bedrijf in de gemeente Uden werd helder uiteengezet. Tijdens en na afloop van de presentatie stonden de gastheren en -vrouwen van de gemeente open voor kritische kanttekeningen en verbeterpunten ten aanzien van dit proces en de dienstverlening van de gemeente. Over het algemeen waren de toehoorders in deze erg tevreden hierover.

Hierna volgde een rondleiding over de gemeentewerf waarbij door twee medewerkers trots werd verteld wat hier zoal gebeurt en waarin de gemeente ondersteuning biedt. Door medewerkers van de buitendienst wordt heel veel ‘onzichtbaar’ werk verzet wat door inwoners van de gemeente Uden als vanzelfsprekend wordt ervaren, maar wanneer ze er niet zouden zijn voor veel ongenoegen zou zorgen. Een interessant kijkje achter de schermen!