Verslag OWNH-bijeenkomst Chain Logistics

Van commercieel bedrijf naar een ‘Social Enterprise’; een kijkje in de keuken van Chain Logistics.

8 september 2016 – OWNH bijeenkomst UOV de Kring

Donderdag 8 september jl., een prachtige nazomerse dag, zijn we met 12 geïnteresseerde leden van UOV De Kring te gast bij Rob Jansen, directeur eigenaar van Chain Logistics,

De vierde Op weg naar huis bijeenkomst van dit jaar past goed in het thema van UOV De Kring, “Waar worden ondernemers blij van”. Rob Jansen toont zich een bevlogen ondernemer van een ‘blij’ bedrijf.

15 jaar geleden werkte Rob nog als logistiek manager bij Modine, waarbij zijn opvatting was “het moet beter, anders én socialer kunnen”. Deze opvatting betekende voor hem het startpunt voor de oprichting van Chain Logistics.

Rob neemt ons mee in de ontwikkeling van Chain Logistics door de jaren heen, vanaf de oprichting in 2000 middels de overname van een bestaand koeriersbedrijf (KDU), tot de succesvolle onderneming die ze nu zijn.

De dienstverlening van Chain Logistics richt zich op logistieke diensten (transport, pakketdiensten, pallet distributie), assemblage en warehousing. Het unieke schuilt in het personeel, de werkzaamheden worden uitgevoerd door wajongers, gehandicapten, en bijstandsgerechtigden. Dit maakt Chain Logistics tot een uniek bedrijf.

Chain Logistics werkt dan ook veel samen met gemeenten in een brede regio; deze zien in Chain Logistics een partner die optrekt in het realiseren van de participatie doelstellingen. Zo werkt men nauw samen met gemeenten als Uden, Nijmegen en Over Betuwe.

Voor deze werknemers is het uiteindelijke doel natuurlijk plaatsing op de arbeidsmarkt buiten Chain Logistics. Daartoe worden door het bedrijf ook opleidingsmogelijkheden geboden voor bijvoorbeeld heftruckchauffeur, orderpicker, productiemedewerker, voorman etc.

Binnen Chain Logistics wordt gewerkt aan een groeistrategie. Het fenomeen “Social Enterprise” is terecht van toepassing op dit boeiende Udense bedrijf. Dat bleek ook wel uit de discussie tijdens de rondleiding. Behalve vele vragen vanuit de leden zijn hier en daar ook concrete afspraken gemaakt.

Het was dorstig weer, dus na de rondleiding praten we nog wat na. Al met al een boeiende Op Weg Naar Huis bijeenkomst. Rob Jansen is een bevlogen en inspirerende ondernemer!

Namens UOV De Kring: dank!