Ondernemersinterview: In gesprek met Edwin van der Linden

Vertel eens kort wat over jezelf?

Mijn naam is Edwin van der Linden, samen met mijn partner Marike zijn wij sinds zestien september de trotse ouders van onze dochter Fleur. Hoe oud ik ben? Ik zeg altijd leeftijd is relatief (hier ga ik graag over in discussie) maar voor de boeken ben ik drieëndertig jaar oud, ondanks dat zal ik altijd een beetje kind blijven (dat is namelijk veel te leuk). Ik ben geboren en getogen in ons prachtige Uje!

Vertel eens wat over je bedrijf?

In 2011 ben ik gestart met mijn onderneming “EL-PT”, wat staat voor Edwin van der Linden personal training. Wat toen nog parttime was naast mijn werk als fitnessinstructeur en personal trainer voor diverse sportscholen. In 2019 opende ik mijn eigen locatie en ga ik verder onder de naam “EL-PT Outdoor Fitness Uden” Hier ben ik nu ook fulltime mee bezig. Ik geef voornamelijk smallgroup trainingen, bootcamps en een paar één op één trainingen. Alle lessen vinden uiteraard buiten plaats, we zitten namelijk al veel te veel binnen en buiten is gewoon gezond en zeker tijdens het sporten. Ik zie mezelf ook graag als de eerste buitensportschool van de omgeving, buiten trainen met materialen (dumbells, barbells, kettlebells, roeitrainer etc.) die normaal alleen binnen gebruikt worden. Voor degene die de bui al zien hangen een leuk feitje “92% van de tijd is het droog in Nederland” Dus geen excuses meer en lekker buiten sporten allemaal.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Het is ons gelukt om een subsidie te krijgen om een mooi en leerzaam sporttraject te kunnen starten met jongeren en hier zijn we nu een paar weken mee bezig. De enthousiaste reacties van de jongeren en om te zien wat je ze kunt leren is echt mooi om te zien.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap?

Dat je ook werkzaamheden als administratie etc. moet doen, dat is niet altijd mijn sterkste kant.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Fysiotherapeut, iets waar ik niet zo heel ver van af zit. Alleen nu probeer ik de mensen aan de voorkant fit en vitaal te houden zodat ze niet naar de fysio hoeven te gaan.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?

Slovenië, de natuur is echt prachtig daar! Helaas wordt het daar ook steeds meer toeristisch, waardoor je de natuur nu al achteruit ziet gaan (het ongerepte gaat er steeds meer van af)

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken?

Ándre van Duin, die man is zo grappig dat moet een leuk gesprek worden.

Wat is je grootste blunder?

Boos uitvallen tegen iemand in het verkeer en naderhand erachter komen dat deze persoon een afspraak bij mij had voor een proefles. Gelukkig sport hij nog steeds bij mij.

Wat is je favoriete kledingstuk?

Een bodywarmer, dat is echt gewoon een geweldig kledingstuk. Perfect voor die dagen dat je twijfelt over een jas. Ik ga er ook vanuit dat de bodywarmer weer helemaal hip wordt.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

Internet, televisie etc. uitzetten! zodat we weer eens wat meer aandacht voor elkaar hebben en dan bedoel ik echte aandacht zonder die telefoon in je hand.

Op zondagochtend dan…

Ga ik voetballen of fietsen, die conditie moet toch op peil worden gehouden.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Leren fietsen zonder zijwielen, tenminste mijn oudere zus mocht gaan proberen te fietsen zonder zijwielen en dat wilde ik natuurlijk ook. Alleen mocht het niet van mijn ouders, toen heb ik stiekem de zijwielen eraf laten schroeven door de buurman. Toen ik vervolgens kei hard door de straat kwam gecrost zonder zijwielen zijn ze er ook nooit meer terug op gezet.

Wat is/zijn je hobby’s?

Sporten uiteraard en gezellig een drankje doen op het terras.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Druk, impulsief en een beetje gek.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Een mooie waterval met ijskoud water waar je onderdoor kan zwemmen.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Ergens een lekker hapje eten en dan gezellig op stap.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom?

Zoveel bijnamen, maar de bekendste is "EDJEZIJNETJE" omdat ik nog al vaak de bal in het zijnet van de goal schoot, af en toe ook aan de goede kant tegen het zijnet.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

een goed gebakken biefstuk.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Dat bij iedereen in de regio mijn naam gaat rinkelen als nadenken over sport en gezondheid.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Ik eet momenteel met ongeveer iedereen beschuit (met muisjes).