Week van de Veiligheid

In week 41 staat de Week van de Veiligheid op de planning. Het centrale thema is dit jaar gedigitaliseerde criminaliteit. Door heel Nederland wordt er aandacht besteed om de weerbaarheid tegen (gedigitaliseerde) criminaliteit te verhogen.

Cybercrime bij ondernemers

Waar ondernemers vroeger vaak aan goede sloten op de deur dachten als het ging om bedrijfsveiligheid, draait veiligheid anno 2022 steeds meer om digitale veiligheid. Want cybercrime is in opmars en cybersecurity een hot én noodzakelijk item. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers, groot en klein, jaarlijks te maken krijgt met een cyberincident.

  • Een cyberincident kost een bedrijf gemiddeld € 50.000,-
  • 1 op de 2 mensen heeft wel eens op een phishing link geklikt
  • Nederland telt zo’n 1 miljoen slecht beveiligde wifipunten
  • 2.796 DDos-aanvallen per jaar
  • Cybercrime neemt elk jaar met 35% toe

Preventie

Ben je benieuwd of jouw onderneming de basis op orde heeft op het gebied van digitale veiligheid? Doe dan hier de Basisscan Cyberweerbaarheid! Check eerst de vijf basisprincipes op onderstaande flyer.

Gehackt, wat nu?

Als je slachtoffer bent van cybercrime, in welke vorm dan ook en je hebt geen crisisplan, wil je weten wat je moet doen. Op hackhelpdesk.nl vind je een handig stappenplan dat je helpt om (meer) schade te voorkomen.

Download de flyer