Ondernemersinterview: Mark Schenkius

Mark-Schenkius

Vertel eens kort wat over jezelf? 

Ik ben Mark Schenkius. Geboren in Canada maar op een paar jaar na woon ik mijn hele leven al in Uden. Naast mijn eigen bedrijf geef ik Bedrijfseconomie aan eerstejaars bedrijfskunde studenten bij Fontys in Eindhoven.
Ik ben getrouwd met Femke (ook een Ujese). Zij is eigenaresse van Boutique Mo-Do, een winkel in eersteklas gedragen dames merkkleding. We hebben samen 2 kinderen, Thijs van 15 en Floortje van 13. En niet te vergeten, we hebben een hamster genaamd Stroopje.

Vertel eens wat over je bedrijf?  

Ik heb 17 jaar als inkoper bij Mars gewerkt en 3,5 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen met het geven van trainingen op het gebied van inkoop, verkoop en onderhandelen. Ik werk voornamelijk met middelgrote tot grote bedrijven, maar heb de laatste jaren ook een hoop kleinere Udense ondernemers bijgestaan met complexe onderhandelingen. De naam van mijn bedrijf is ROI-10. Daarmee garandeer ik een tienvoudig rendement op de investering die je in mij maakt. Die belofte heb ik tot op de dag meer dan waargemaakt.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?  

Een groep van inkopers bij een multinational getraind op het gebied van onderhandelen. Dat is een ontzettend leuke training om te geven met veel dynamiek en energie.

Wat is het nadeel van jouw ondernemerschap? 

Toen ik begon wist ik dat ik een goed product had. Ik wist dat ik mensen acht kon helpen. Toen de telefoon na een tijdje nog niet roodgloeiend stond kwam ik erachter dat kennis van sales en marketing misschien ook wel handig was. Je kunt nog zo’n goed product hebben, mensen moeten het wel weten.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? 

Rijk! Niet omdat ik dat nou echt wilde, maar iedereen moest altijd lachen om die opmerking van een 5-jarig jochie dus bleef ik die maar herhalen.

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom? 

Een cruise maken. Ik hou van luxe maar ik vind het ook leuk om veel te zien. Een cruise is ideaal hiervoor. Daarnaast ga ik ook graag skiën. De combinatie van actief én ontspannen is super. Dit maakt je hoofd helemaal leeg.

Met wie zou jij graag eens een kop koffie drinken? 

Ehm… met niemand. Ik drink geen koffie.

Wat is je grootste blunder? 

Aan het begin van mijn ondernemerschap heb ik ooit (in een opwelling) een coaching traject van bijna 4.000 euro aangeschaft. Na een uur had ik er al spijt van omdat het niet voldeed aan mijn verwachtingen. Gelukkig kon ik nog mijn geld terugkrijgen.

Op zondagochtend dan… 

Ga ik wandelen en vervolgens naar de tenniscompetitie van onze dochter kijken. In de avond spreek ik vaak af met vrienden.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd? 

Knikkeren…Ik heb heel veel geknikkerd vroeger. Ik had “wasmiddel”-tonnen vol.

Wat is/zijn je hobby’s? 

Logische puzzels, bordspellen, crossfit/tennis, speciaal bieren (drinken) en lekker uit eten met familie en vrienden.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven? 

Humor, loyaal, behulpzaam.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Als ik tegen alle verwachtingen in iemand geholpen heb met een complexe onderhandeling. Vanuit het niets een fantastisch resultaat behalen is echt te gek!

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit? 

(speciaal)biertjes drinken bij Cravt met vrienden.

Heb je een bijnaam? Zo ja, welke en waarom? 

Mijn kinderen noemen me “po”. Ik weet niet waar dit ooit vandaan is gekomen, maar ik weet wel dat het niets met de Teletubbies te maken heeft.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken? 

Italiaans ijs (witte chocola en stracciatella). Wel graag even laten weten van tevoren, want dan zorg ik dat ik mijn telefoon meeneem naar de slaapkamer.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt? 

Dat onze kinderen zich écht gelukkig voelen. Hopelijk is dat nu ook al het geval…

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.