Ondernemersinterview: Rob Verstegen

Rob Verstegen
Rob Verstegen

De tweede ondernemer die we interviewden is Rob Verstegen van Autobedrijf Verstegen.

Vertel eens kort wat over jezelf

Rob Verstegen. Wij wonen in Odiliapeel. Ik ben 48 jaar jong, 27 jaar getrouwd met Elke. 3 kinderen Jef (20), Mirre (19) en Famke (14). En we hebben nog een hond Spike.

Vertel eens wat over je bedrijf

Toen ik klein was droomde ik er van om autoschadehersteller te worden. Nu doe ik de in-en verkoop bij mijn eigen Autobedrijf Verstegen. Het is een familiebedrijf dat in 1972 is opgericht door mijn ouders. Zelf ben ik er werkzaam sinds 1985. In 2001 ben ik vennoot geworden en in 2009 hebben wij het helemaal overgenomen. Wij werken in totaal met 12 personen. Wij zijn officieel dealer van Suzuki. Daarnaast plegen wij onderhoud aan alle merken en repareren ook voor lease maatschappijen. Ook voor schadetaxatie en reparatie kun je bij ons terecht. In Volkel hebben we nog een autopoetsbedrijf.

Wat was deze week het leukst aan je werk/bedrijf?

Ik moet zeggen alle weken zijn leuk. Ik vind het leuk als klanten tevreden de deur uit gaan. Dan ben ik ook zeer tevreden.

Wat is je favoriete vakantie?

Door mijn ondernemerschap heb ik eigenlijk te weinig tijd om op vakantie te gaan. Het liefst ga ik met mijn motor ieder jaar naar een ander land of een andere plaats.

Wat is je eerste herinnering aan je jeugd?

Dat ik met mijn 5de jaar mijn eerste motorcrosswedstrijd mocht rijden en met mijn 12 jaar ging ik voor het eerst met de auto over de kop.

Wat is je hobby?

Tennis, motorcross en met de wegmotor toeren zijn mijn grootste hobby’s. Het liefst draag ik mijn motorkleding. Daarnaast heb ik een grote hobby om teammanager te zijn met mijn vriend Ruud Arts. Bikright-Verstegen Suzuki enduro team. Hierin hebben wij 10 actieve motorcrossers in zitten die we ondersteunen. Een paar jaar geleden ben ik met een wegmotor met 320 KM p/u over de A67 geknald. Dat was kikken. Toen sloeg menne wekker wel een paar keer over. Wat werd die weg smal.

Wat is je grootste blunder?

Ik wilde een keer met mijn wegmotor wegrijden terwijl hij nog op stuurslot stond. Recht voor een terras viel ik eraf. Ik kreeg wel een groot applaus.

Wat zou je doen als je 1 dag de baas van Nederland zou zijn?

De belasting  accijnzen verlagen op lonen, auto’s, etc.

Hoe zouden jouw vrienden jou in 3 woorden omschrijven?

Spontaan, in voor een grap en slappe klets verkopen en kan ook nog serieus zijn.

Hoe ziet jouw ideale zaterdagavond eruit?

Lekker met mij vrouw uit gaan eten.

Waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Vroeger voor een frikandel speciaal. Nu zou ik het 123 niet weten.

Welke droom wil jij binnen 5 jaar hebben waargemaakt?

Om onze werkplaats een keer in een nieuwe jas te steken. Dat we meer werkplekken hebben. We krijgen steeds meer klanten die geen auto bij ons gekocht hebben en toch graag in onderhoud willen komen.

Met wie wil je graag een keer een beschuitje eten?

Gewoon met ons EL.

Lijkt het je leuk om ook een keer te worden geïnterviewd? Mail dan naar info@uovdekring.nl.