Terugblik bestuurslid : Efie Derksen

Efie Derksen

“Onze kracht zit in de onderlinge ontmoeting”

Efie Derksen blikt terug op haar rol als bestuurslid. Efie Derksen was zo’n drie jaar bestuurslid van UOV de Kring. In die jaren ontdekte ze de kracht van de netwerken, samen optrekken én had ze heel veel plezier.

Waarom zei je ooit ja tegen je bestuursfunctie?

“Toen Misfits en UOV de Kring in 2019 samengingen, zochten ze iemand die namens de startende ondernemers wilde toetreden tot het bestuur. Dat sloot mooi aan bij mijn ambitie om de kloof te verkleinen tussen starters en gevestigde ondernemers. Het was dus uit een soort idealisme, ik ben er blanco ingestapt. Al snel ontdekte ik hoe leuk het is om die twee werelden samen te brengen.”

Heeft het je gebracht wat je hoopte?

“Ik heb heel veel ondernemers ontmoet. Van beginnende jonge honden tot ondernemers die al decennia succesvol zijn. Het leuke is dat in de kern eigenlijk iedereen hetzelfde is: we zijn enthousiast, ambitieus en hebben allemaal onze dromen. Bovendien is geen enkele ondernemer ooit klaar met ontwikkelen. Hoe mooi is het als je dan samen kunt leren, elkaar verder kunt helpen?”

Wat heb je kunnen bijdragen, dankzij je persoonlijke kwaliteiten?

“Ik vond het fijn dat er ruimte was voor creativiteit en voor nieuwe inzichten. Neem de transitie van vereniging naar community: het bestuur wilde heel graag traditionele structuren loslaten en vernieuwing omarmen. Maar hoe… Samen hebben we de boel opgeschud: ik als verbinder en alle anderen vanuit hun eigen rol. Samen zijn we nu een nieuwe weg ingeslagen.”

Heb je zelf ook geprofiteerd?

“Ik heb vooral de kracht van het netwerken ervaren. Ik heb zó veel interessante connecties kunnen maken! Zo heb ik dankzij de contacten die ik via UOV de Kring opdeed, de première van mijn film over de Balkan in Markant kunnen organiseren. Dat is het mooie van UOV de Kring: het zijn allemaal aanpakkers die elkaar verder willen helpen.”

Welk advies heb je voor de (nieuwe) bestuursleden?

“Maak gebruik van je kwaliteiten. Je hoeft niet álles te kunnen, te volgen en te begrijpen. Blijf bij jezelf, doe waar je goed in bent, dat is genoeg. En een advies voor de Maashorst ondernemers in het algemeen: blijf elkaar opzoeken, in de onderlinge ontmoeting zit onze kracht. Ga maar eens naar een van onze evenementen, dan ontdek je hoeveel nieuwe ideeën en kansen daar uit voortkomen.”