‘Vliegende Start’ kent flitsende apotheose

De eerste editie was al uitstekend; de tweede overtrof dat succes met gemak en intussen is er een derde ronde in voorbereiding: starterstraject Misfits Vliegende Start. Onlangs ontvingen 17 startende ondernemers uit twee pilotgroepen hun certificaat. Startup Officer Imke de Korte vertelt.

Vliegende Start is een initiatief van Misfits (onderdeel van UOV de Kring). Imke: “Het is een coachingstraject waarin startende ondernemers alle onderdelen van het ondernemen voorbij zien komen, zodat ze op een juiste manier hun bedrijf kunnen starten. Gedurende het traject worden ze begeleid door professionele trainers vanuit Coachweb en ondernemerscoaches uit de gemeente Maashorst. Ook de gemeente Maashorst speelt een faciliterende rol.”

Waardevolle ontdekkingsreis

Medio april ontvingen 17 deelnemers hun certificaat. Dat zijn ze niet allemaal; sommigen ontdekten dat een carrière als zelfstandig ondernemer toch niet hun voorkeur heeft. Imke: “Zij zijn erachter gekomen dat ze wat anders willen. Ook zo’n ontdekking doen, onder begeleiding van een coach, is bijzonder waardevol. Het is super fijn om dit traject aan starters aan te kunnen bieden.”

In de startblokken

Inmiddels staat een verse groep starters klaar voor een derde Mistfits Vliegende Start-traject. “We hebben de feedback van de pilotgroepen verwerkt en daarmee het traject verder geoptimaliseerd”, vertelt Imke, die ook enthousiast is over de samenwerking met de gemeente Maashorst. “Daar staat het ondersteunen van startende ondernemers hoog op de agenda. Op dit moment bespreken we bijvoorbeeld het duurzaam inzetten van dit traject, zodat we zoveel mogelijk starters kunnen blijven helpen in het realiseren van hun ondernemersdroom.”