Bedrijfsbezoek Selten

Op 14 november 2019 waren we te gast bij Jan Selten Aannemingsbedrijf BV in Uden. Een mooi familiebedrijf, dat inmiddels door de tweede generatie, Dôt Selten, wordt gerund. Mooi om een ondernemer vol trots te zien praten over het bedrijf dat zijn ouders zijn gestart en waarvan hij inmiddels het stokje overgedragen heeft gekregen. Hoewel Dôt fysiek wat beperkt was (zware dingen op je voet laten vallen is niet handig, maar vooral erg pijnlijk), was zijn verhaal dat niet. Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders, want na vijftig jaar is er best wel wat moois te delen. Van de reden waarom Selten eigenlijk alleen in en rondom Uden werkt: want waarom zou je altijd in het donker van huis gaan én weer thuis komen als je je werkgebied kunt beperken tot ‘een half uur rond de hut heen’? Tot het werk dat ze uitvoeren én de werkprocessen waarmee zij dagelijks te maken hebben. Maar natuurlijk kwam Dôt ook met een paar voorbeelden van mooie projecten die Selten in Uden heeft uitgevoerd. En dat alles onder het genot van een goed verzorgde borrelhap.

Voor wie Selten dan toch niet zo goed kennen: Selten is een aannemingsbedrijf dat zich richt op infrastructurele projecten. Daarbij moeten we denken aan weg- en waterbouw, riolerings-, grond- én cultuurwerk. Jan is daar vijftig jaar geleden mee gestart, omdat hij het gewoon gaaf vond om op zo’n grote graafmachine te rijden. Van zijn hobby maakte hij al snel zijn werk en dus verhuurde hij zich in het begin voor rioolwerkzaamheden. Bij Selten zijn ze duidelijk trots op al hun projecten, maar de werkzaamheden die ze voor ziekenhuis Bernhoven mochten uitvoeren, spannen misschien wel de kroon. Al kan dat ook liggen aan het feit dat dat eigenlijk het laatste werk van Jan was. Maar goed, ze hebben niet alleen het ziekenhuis gedaan. Ook hebben ze bijvoorbeeld de herinrichting van de Kerkstraat en de rotonde mogen doen én die van de St.Janstraat en Birgittinessenstraat.

Al met al een mooi bedrijfsbezoek waar onze leden, die gelukkig met een behoorlijk aantal aanwezig waren, vast van hebben genoten. Wij van de commissie netwerken en communicatie in ieder geval wel.