Bedrijfsbezoek Zie-ZOO

Op 15 juli zijn we met 26 leden van UOV De Kring op bedrijfsbezoek gegaan bij Dierenpark Zie-ZOO.

Na de ontvangst vertelde eigenaar Eeg Manders hoe hij op een kale vlakte naast vliegbasis Volkel met niets is begonnen. Door heel veel zelf te doen, en mede door de samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum heeft Eeg inmiddels een prachtig middelgrote dierentuin kunnen realiseren. In coronatijd zijn alle 27? Medewerkers, inclusief administratie en horecapersoneel, druk in de weer geweest met de bouw van een compleet nieuwe entree en souvenirshop en zijn alle dierenverblijven op en top verzorgd.

We hebben in zijn boeiende presentatie veel gehoord over alle regelgeving die speelt rondom dierentuinen. Eeg heeft ook uit de doeken gedaan waar hij in de toekomst naartoe wil met dit mooie park: het verkrijgen van de EAZA status door te voldoen aan de hoogste Europese standaard voor dierenverzorging en -welzijn.

We hebben Eeg leren kennen als een bevlogen dierenliefhebber en ondernemer met 2 benen stevig op de grond. Hij hecht er veel waarde aan dat zijn park voor iedereen beschikbaar blijft door een lage entreeprijs en gratis parkeren aan te bieden.

Vervolgens zijn we onder begeleiding van een gids door het park gelopen en hebben een aantal wetenswaardigheden gehoord over enkele diersoorten. Het park is te groot om in 1,5 uur alles goed te kunnen bekijken, maar na het stilstaan bij o.a. de hyena’s, kamelen, zeearenden en pelikanen hebben we een aardige indruk van dit mooie dierenpark gekregen.

Aansluitend hebben we nog een uurtje kunnen netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen genoot van deze 1e live gelegenheid om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen. Het was een geslaagde dag.