Running Dinner

Op 18 mei vond het eerste Running Dinner van UOV De Kring plaats.

Met 37 leden verzamelden we in de Orangerie in Uden voor een avond gezelligheid en betekenis tijdens een heerlijk viergangendiner van restaurant Zinderend.

Elkaar beter leren kennen

Bij binnenkomst werd iedereen welkom geheten met een lege envelop en het verzoek om een fotokaart te kiezen. Er werd nog even in het midden gelaten wat de bedoeling was, maar al snel zou blijken dat het een andere avond dan normaal zou worden.

Tijdens het Running Dinner stond elkaar beter leren kennen centraal. Elk gerecht werd er gestart met een pitch en vervolgens met een extra vraag of gespreksonderwerp om elkaar ook op een ander vlak dan alleen werk te leren kennen. Zo hoorden we bijvoorbeeld van elkaars vakantieplannen en waarom de gekozen foto aanspreekt. Doordat er elke gang van tafel werd gewisseld, had je op het einde van de avond (bijna) iedereen gesproken. Uiteraard onder het genot van een heerlijk diner met een goed glas wijn.

De enveloppenmethode

Op de lege envelop schreef elke aanwezige een vraag. Dit mocht van alles zijn. ‘Wie weet er een goede boekhouder’, ‘Hoe word ik meer zichtbaar?’, ‘Wie kan me in contact brengen met dhr X?’, etc. Elke ronde werd er door de andere leden naar gekeken. Tips werden op kaartjes geschreven en in de envelop gedaan. Door elkaars kennis en ervaring aan te spreken, was het niet alleen een gezellige maar ook een betekenisvolle avond. Iedereen heeft aan het eind van de avond een ‘kadootje’ mee naar huis genomen: de eigen envelop met daarin bruikbare tips en antwoorden op de gestelde vraag.

Positieve reacties

De deelnemers waren enthousiast over deze manier van netwerken. Het eerste Running Dinner was een succes en zal naar verwachting een vervolg krijgen. We zien u graag de volgende keer!

Enkele positieve reacties:

De focus lag op elkaar écht te leren kennen. Ik heb een groot aantal mensen ontmoet waar je voldoende tijd voor had om ook echt naar te luisteren. Je ging de diepte in en mensen stelden zich kwetsbaar op. Dan kom je echt nader tot elkaar.

Voor mij was het de eerste keer in deze groep. In korte tijd heb ik veel mensen leren kennen. De sfeer was informeel en ontspannen. De wisseling van tafels zorgde ervoor dat je ook echt werd gestimuleerd om steeds nieuwe mensen op te zoeken.