Bezoek Noordkade Veghel

Op 8 juni verzamelen de leden van UOV De Kring zich om 14.45 uur in Uden bij de bus bij Wiltec om gezamenlijk richting Veghel te gaan.

Het lijkt wel of we met schoolreisje gaan. En de bestemming is deze keer de Noordkade.

We worden ontvangen in de Industry bioscoop door eigenaar Patric Brinkman. Hij neemt ons mee naar één van de bioscoopzalen. Daar vertelt hij samen met Stefan van de Ven (eigenaar en initiatiefnemer Noordkade) over het ontstaan van de Noordkade. In 9 weken werd de bioscoop gebouwd. Dat blijkt de start van een mooi project. Door de tijd heeft de locatie zich flink uitgebreid en inmiddels is de Noordkade een heus begrip. Niet alleen voor Veghel maar ook voor mensen van daarbuiten.

Na hun presentaties neemt Stefan ons mee voor een rondleiding. Vol enthousiasme en trots vertelt hij wat er allemaal te zien en te doen is op de Noordkade. We eindigen de tour bij Dis waar eigenaar Teun Horck een borrel heeft verzorgd.

Na een uur brengt de bus ons alweer terug naar Uden. We spreken nog af om met zijn allen onder de stoelen te duiken. In tegenstelling tot de schoolreisjes van vroeger moeten we het deze keer echter doen zonder ontvangstcomité van ouders. Het was een mooie middag met een inspirerend verhaal over en voor ondernemers die zich niet uit de weg laten slaan, ook niet als er tegenslagen op hun pad komen.