Bedrijfsbezoek ZiN Inspiratielab van Sligro 1 feb 2018

De middag begon wat regenachtig bij de verzamelplaats aan de Sint Janstraat te Uden. Met de bus werd het gemêleerde gezelschap van Udense ondernemers naar Sligro in Veghel gebracht. Sligro is gespecialiseerd in het faciliteren van foodprofessionals in de breedste zin van het woord. Daarbij staan de 7 zintuigen centraal. In ZiN Inspiratielab kwam dit sterk naar voren in allerlei concepten die moeilijk in woorden te vangen zijn. Gelukkig waren er dit keer 2 ‘hof-fotografen’ aanwezig, zodat de beelden voor zich spreken. We werden meegenomen in een klantbeleving op een heel originele en verfrissende manier. We hebben gezien, gehoord, geproefd, gevoeld en geroken, maar niets was wat het leek! Aardbeien waren tomaten, bramen waren bieten, kokos bleek een bastognekoek te zijn, keien waren zachte weefsels, zware kazen waren vederlicht. Als in een soort Willy Wonka’s chocoladefabriek werden we telkens op het verkeerde been gezet, zodat het een bijzondere totaalervaring was die je aan het denken zet. En dat is natuurlijk precies de bedoeling!

Na deze inspirerende reis gingen we naar het nuchtere magazijn van Sligro. Rijen en rijen stellingen met levensmiddelen, hal na hal, vol met levensmiddelen en andere producten. Indrukwekkend en moeilijk voorstelbaar dat dit allemaal nog geconsumeerd moet gaan worden. In het magazijn speelt automatisering een steeds grotere rol. Door het hele bestel- en leverproces telkens nòg slimmer in te richten en gebruik te maken van de nieuwste technieken, kan Sligro steeds beter op de klantwensen inspelen. Daarbij wordt ook gelet op de werkomgeving van de medewerkers door bijvoorbeeld voor extra licht in de toch donkere hallen te zorgen en na te denken over het proces van het orderpicken, zodat rug en knieën gespaard worden.

Vol indrukken keerden we terug naar Uden, dit keer met de zon op ons gezicht. Er werd nog gezellig nageborreld bij café Meneer Prinsen. Het was met recht een inspirerende middag die UOV De Kring voor haar leden heeft georganiseerd.