Ontbijtsessie Blij in Balans

Gezondheid is een voorrecht, gezond leven is een keuze

Ondernemersvereniging UOV de Kring organiseert regelmatig interessante bijeenkomsten voor haar leden. Donderdag 24 november 2016 werd een ochtendbijeenkomst georganiseerd door Mieke Sweekhorst van Blij in Balans. Het thema van deze bijeenkomst was “Gezond Ondernemen”.

Sportieve start van de werkdag
Om stipt 7:00 waren vrijwel alle deelnemers aanwezig bij Hotel De Vrije Teugel in Uden. De deelnemers moesten vroeg uit de veren. Maar dit had als voordeel dat men om 9:00 weer aan het werk kon.

Na een enthousiast ontvangst van Mieke, mochten de deelnemers direct buiten aan de slag voor een sportieve speeddate. Al wandelend konden de ondernemers zich aan elkaar voorstellen terwijl ondertussen een gewichtszak werd doorgegeven. Alle deelnemers deden ook fanatiek mee aan alle navolgende oefeningen en iedereen was snel opgewarmd in de frisse buitenlucht. Touwtje springen klinkt kinderlijk eenvoudig, maar om dit 1 minuut vol te houden bleek toch zwaarder dan gedacht. De buitenactiviteiten werden afgesloten met rek- en strekoefeningen om spierpijn te voorkomen.

Gezonde voeding, beweging en ontspanning
Na deze sportieve start van de ochtend, konden de deelnemers binnen bijkomen met een kop koffie of thee. Terwijl Mieke startte met haar presentatie met als onderwerp “Gezondheid is een voorrecht, gezond leven is een keuze”. Uit haar presentatie kwam naar voren dat voeding een van de belangrijkste factoren is voor een gezond leven. Iemand die 4 keer per week hardloopt maar daarbij ongezond eet, zal niet snel tot een gezond gewicht komen. Daarnaast is overspannenheid niet alleen stress gerelateerd, maar ook gerelateerd aan voeding. De presentatie leidde tot veel interactie. Zo werd o.a. de vraag gesteld: “Is brood nou wel of niet gezond?”. Gelukkig gaf Mieke aan dat er met brood niks mis is. Alleen kies liever voor een broodje gezond dan een broodje kroket. Maar daarbij zelf de keuze of je wilt voeden of vullen.

Ziekteverzuim voorkomen

Maar liefst 95% van het ziekteverzuim komt door een energiecrisis. Oftewel ongezond eten en weinig beweging. We zitten gedurende de dag teveel. We gaan met de auto naar het werk, zitten achter ons bureau en na een werkdag gaan we thuis op de bank zitten. Volgens de Nederlandse Fitnorm moeten we dagelijks een half uur achter elkaar bewegen. Ook onder deelnemers van de bijeenkomst bleek dat deze norm niet dagelijks wordt behaald.

Enkele voordelen van gezonde medewerkers zijn:

·       Medewerkers zijn langer inzetbaar

·       Medewerkers zijn productiever, dus genereren meer omzet

·       Medewerkers hebben meer zelfvertrouwen, en kunnen hierdoor zelfstandiger werken

·       Men is minder vaak en korter ziek

De bijeenkomst werd afgesloten met een uitgebreid ontbijt, waarbij de deelnemers nog konden napraten over de boeiende presentatie.

Mieke biedt bedrijven een gratis workshop aan om medewerkers te motiveren om aan hun gezondheid te werken. Want wie geen tijd maakt om gezonder te leven, moet straks tijd vrij maken om ziek te zijn. Meer informatie: info@blijinbalans.nl